top of page

Wat is heldervoelendheid?

Andere namen: ~gevoelig zijn, paranormaal voelen, helder voelen, heldervoelend, fijngevoeligheid. Heldervoelendheid is het voelen van subtiele energieën. Dit kunnen verschillende energieën zijn, de energieën van de omgeving waar je bent of de gevoelens en emoties van mensen. De energieën die waargenomen worden van de omgeving zweven als het ware op die locatie rond. Zo heeft ieder huis een andere sfeer, dat bepaald wordt door de bewoners van het huis. Deze energie kan nog lang blijven hangen als de bewoners zijn verhuist en nieuwe bewoners zijn ingetrokken. Bij het voelen van mensen (of dieren) maak je contact met de uitstraling van die persoon. Wanneer dat contact gemaakt is bekijk je die energieën en beter is het om die niet over te nemen.

Iemand die heldervoelend is, voelt vaak maar een deel of enkele van de onderstaande mogelijkheden van het paranormaal voelen.

· Het voorvoelen

Het voelen dat er een bepaalde situatie komen gaat, waarbij je al weet hoe (een deel van) de situatie er uit komt te zien. Het is mogelijk dat dit letterlijk voorzien wordt op visuele wijze, maar wat ook een mogelijkheid is, is dat de energie van een situatie gevoeld wordt met het gevoel, dat de indruk van een (deel van de) situatie reeds ruimschoots voordat de situatie aanvang nam al met het gevoel opgevangen was.

· Voelen van anderen (gevoelens & emoties) (empathie)

Wat een heldervoelend persoon soms ook kan (aan)voelen, zijn de de gevoelens en emoties van andere personen. Het is mogelijk dat de heldervoelende persoon die emoties oppikt en overneemt, dit kan beter niet gebeuren, omdat dit je eigen gestel beïnvloedt. Tijdens het voelen van anderen is het nodig dan de voelend persoon zelf zuiver is en leeg blijft van de emoties van de ander. Het voelen kan bij de persoon zelf en op afstand.

bottom of page